פיצה/פוקצה שתמיד מצליחה

 

פיצה/פוקצה שתמיד מצליחה

להכנת ערב פיצות מהנה וטעים ,לאלה שאינם רוצים לעבוד יותר מידי אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן , או להכין רוטב עגבניות פיקנטי נהדר.

חומרים

לבצק

500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם

35 גרם (3/4 קובייה או שקית) שמרית

2 כפות חלב 

1 כף סוכר

300 מ"ל מים פושרים

1 כף שטוחה מלח

1 כפית תערובת תבלינים או רק אורגאנו

קורט צ'ילי גרוס יבש

1 כף שמן זית

ציפוי

400 גרם גבינה צהובה מגורדת

רוטב עגבניות מתובל מוכן או בהכנה עצמית ראה בהמשך

זיתים קצוצים

פטריות חתוכות

עלי בזיליקום

רוטב עגבניות חריף בהכנה עצמית

2 כפיות שמן זית

1-2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל אדום חריף קצוץ (או פחות)

1 פחית עגבניות מרוסקות

עלים מ-4 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

·        בקערית קטנה ממיסים את השמרים יחד עם החלב והסוכר

·        בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים מומסים ומים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ולשים 10 דקות את המלח לקראת אמצע זמן הלישה לקבלת בצק רך ודביק.

·        לרוטב העגבניות החריף בהכנה עצמית

·        מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים שום ופלפל חריף כמה שניות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.

·        מוסיפים עגבניות ותימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות או שהרוטב מסמיך. מדי פעם מערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

·        הטיפול בבצק :

·        בסיום לישת הבצק מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

·        מעבירים את הבצק לנייר אפייה או על השיש עם קצת קמח מרדדים לפיצה אחת גדולה או ל 3 פיצות יותר קטנות בהתאם לתבניות.

·        מעבירים לתבנית משומנת היטב מורחים שמן זית בקצוות הבצק המרודד .

TOPPING

·        מורחים את רוטב העגבניות על כל שטח הבצק המרודד.

·        מסדרים את הציפוי מפזרים היטב גבינה צהובה ומעליה זיתים פטריות עלי בזיליקום 

·        מתפיחים 20-10 דקות.

·        בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות לא בטורבו.

·        אופים 15-12 דקות, תלוי בעובי, עד הזהבה

·        ומגישים חתוך למשולשים או מרובעים בהתאם לתבנית.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה