פיצה/פוקצה שתמיד מצליחה
להכנת ערב פיצות מהנה וטעים ,לאלה שאינם רוצים
לעבוד יותר מידי אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן , או להכין רוטב עגבניות פיקנטי
נהדר.
חומרים
לבצק
500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם
35 גרם (3/4 קובייה או שקית) שמרית
2 כפות חלב
1 כף סוכר
300 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה מלח
1 כפית תערובת תבלינים או רק אורגאנו
קורט צ'ילי גרוס יבש
1 כף שמן זית
ציפוי
400 גרם גבינה צהובה מגורדת
רוטב עגבניות מתובל מוכן או בהכנה עצמית ראה
בהמשך
זיתים קצוצים
פטריות חתוכות
עלי בזיליקום
רוטב עגבניות חריף בהכנה עצמית
2 כפיות שמן זית
1-2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף קצוץ (או פחות)
1 פחית עגבניות מרוסקות
עלים מ-4 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
·
בקערית
קטנה ממיסים את השמרים יחד עם החלב והסוכר
·
בקערת
מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים מומסים ומים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר
החומרים ולשים 10 דקות את המלח לקראת אמצע זמן הלישה לקבלת בצק רך ודביק.
·
לרוטב
העגבניות החריף בהכנה עצמית:
·
מחממים
סיר עם שמן זית ומטגנים שום ופלפל חריף כמה שניות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.
·
מוסיפים
עגבניות ותימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15
דקות או שהרוטב מסמיך. מדי פעם מערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים.
·
הטיפול
בבצק :
·
בסיום
לישת הבצק מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד
להכפלת הנפח.
·
מעבירים
את הבצק לנייר אפייה או על השיש עם קצת קמח מרדדים לפיצה אחת גדולה או ל 3 פיצות
יותר קטנות בהתאם לתבניות.
·
מעבירים
לתבנית משומנת היטב מורחים שמן זית בקצוות הבצק המרודד .
TOPPING
·
מורחים
את רוטב העגבניות על כל שטח הבצק המרודד.
·
מסדרים
את הציפוי מפזרים היטב גבינה צהובה ומעליה זיתים פטריות עלי בזיליקום
·
מתפיחים
20-10 דקות.
·
בינתיים
מחממים תנור ל-200 מעלות לא בטורבו.
·
אופים
15-12 דקות, תלוי בעובי, עד הזהבה.
·
ומגישים
חתוך למשולשים או מרובעים בהתאם לתבנית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה