יום שני, 11 בדצמבר 2023

מאירים את החג עם "אחוה" - מתכון סופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

 

מאירים את החג עם "אחוה"

חברת "אחוה" מאירים את החג עם "אחוה"מעודד ומלא במתיקות:

סופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל חנוכה מתכון קל הכנה, מתוק ומנחם, לסופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן וממרח שוקולד. הסופגניות בגודל ביס, מתפצחות בפה ובעלות טעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת, לחגיגת חנוכה משפחתית ומעודדת!

סופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד


חג שמח!

מצרכים (לכ- 20 סופגניות ביס):

2 ביצים גדולות

1 חלמון

250 גרם גבינת ריקוטה 5%

1 + 1/4 כוס קמח

1/3 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית גרידת לימון

1 כף ליקר תפוזים




למילוי:

ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה" (400 גרם)

 




אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו. מכינים קערה עם נייר סופג לסופגניות המוכנות.

בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה: בקערת מערבל חשמלי מקציפים את הביצים והחלמון יחד עם סוכר, מלח וגרידת לימון במשך מספר דקות לקציפה בהירה ותפוחה.

מוסיפים לקערת המערבל את גבינת הריקוטה ואת ליקר התפוזים ומערבלים קצרות במהירות בינונית עד להטמעה. מוסיפים את הקמח כשהוא מעורבב עם אבקת האפייה בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב עמוק. מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג.

ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד, בעזרת שקית זילוף וצנטר.

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בנגיעות מהממרחים המתוקים.

 


 

ביקוש למוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה למערכות הביטחון והבריאות

 

חזרתה של החלוה במנות הקרב הצה"ליות

ביקוש למוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה למערכות הביטחון והבריאות

מפעל "אחוה" בפעילות מוגברת על רקע הביקוש הרב של מערכות הביטחון למוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה הנותנים פתרון בתנאי שטח • זינוק של מאות אחוזים במכירות של טחינה בבקבוק לחיץ, מוצרי חלוה ועוגות אישיות בחודש אוקטובר - נובמבר ביחס לתקופה זו אשתקד

הדרישה המוגברת של מערכת הביטחון למזון מזין, בעל ערך תזונתית רב והמספק אנרגיה זמינה, הביאה לצריכה מוגברת למוצרי "אחוה". מאז פרוץ המלחמה פועל המפעל, המתמחה בייצור מוצרי טחינה, חלוה ודברי מאפה, סביב השעון, וזאת במטרה לעמוד בביקושים העצומים של כלל מערכות הביטחון והבריאות. המוצר הבולט הוא החלוה במנות הקרב, הנארזת בקופסת שימורים וחטיף החלוה הקלאסי של המפעל. עוד בולטת היא הטחינה המעודנת המשווקת בבקבוק לחיץ, המתאימה לצריכה ישירות מאריזתה ומומלצת ע"י דיאטנים ותזונאים רבים.



כמענה לצורך במזון מנחם ומנה מתוקה, אחוה מדווחת גם על דרישה מוגברת ממערכת הביטחון לעוגות שמרים אישיות ולעוגות בחושות. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של "אחוה", "אנו פועלים כמפעל חיוני בעת חירום וככזה, אנו עושים את מירב המאמצים לעמוד בביקושים החריגים. כל הזמנה ממערכת הביטחון מקבלת קדימות במפעל ומשווקת במהירות וביעילות, גם על חשבון צמצום מגוון לכלל השוק".



מעבר לייצור המוגבר, תורמת "אחוה" ממוצריה, בשלל מיזמים הנערכים ברחבי הארץ, לכוחות הביטחון וחיילי צה"ל המשרתים בגבולות. "כל חייל או מפקד שיוצא מכאן עם חיוך ממלא אותנו ברוח ונחישות להמשך הפעילות", דברי יובל מלאך.