קיש פלפלים וגבינות

 

קיש פלפלים וגבינות
חומרים
לקלתית - בסיס הקיש
כוס ורבע קמח רגיל לא תופח
100 גר' חמאה מופשרת חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
רבע כוס מים

 

מלית הקיש
3-4 פלפלים מכל הצבעים
1- 2 בצל אפשר לגוון גם עם בצל ירוק
גבינה בולגרית 100 גר'
כוס חלב /או קופסת שמנת מתוקה
3 ביצים

הכנת הקלתית

מערבבים את החמאה עם הקמח והמלח עד לקבלת בצק מפורר ללא גושים גדולים
מוסיפים בזהירות את המים ולשים את כל החומרים לכדור בצק
אם רטוב מדי מוסיפים  מעט קמח

מחממים תנור ל 190 מעלות 
משמנים תבנית/פיירקס  עגולה 26 ס"מ רצוי מתאימה לקיש
מרדדים את הבצק ע"ג נייר פרגמנט עם מעט מלח לצורה עגולה יותר מהתבנית
מניחים את התבנית מעל והופכים ואז מהדקים את הבצק לדפנות התבנית
מחוררים עם מזלג את הבצק שתי וערב ע"מ שלא ידבק ואו יתנפח
מכניסים לתנור ל 18 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב ומוציאים.

הכנת המילוי לקיש

חותכים את הבצל לטבעות דקות ומטגנים במבט עם מעט שמן זית
את הפלפלים אפשר לקלות על האש או לחתוך לכל פלפל את 4 הדפנות ולטגן במחבת ולחרוך אותם.
לחתוך לרצועות לאחר הקליה.

את הבצל המטוגן לפזר בתחתית הקלתית
מעליו לסדר את רצועות הפלפלים בצבעים השונים
לפזר גבינה בולגרית מפוררת מעל

לערבב 3 ביצים עם החלב/שמנת לתבל מעט עם מלח ופלפל
לשפוך מעל הקלתית ולדאוג לפיזור של הנוזל לכל חלקי הקלתית

להכניס לתנור בטמפרטורה   190  מעלות למשך 30-40- דק'

 

לשים לב לא לחרוך את הפלפלים באפיה.



יורם 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה