קובה פטטה - תפוח אדמה מעדן

 קובה פטטה - תפוח אדמה מעדן

אחת הקובות האהובות עלי היא קובה פטטה , עם מרקמה העדין והרך והטעם המשגע.
מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים, שטופים היטב
1 ביצה גדולה
1 כפית מלח
3/4 כוס קמח לבן או קמח תפו"א
צנובר - חצי כוס
צימוקים חצי כוס
שמן – לטיגון הקובות
למילוי:
4-5 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
500 גרם בשר בקר טחון
1 כף בהרט
1 כפית מלח
1/4 צרור עלי פטרוזיליה (ללא גבעולים)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לטגון :
שמן קנולה – לטיגון הקובות עד 1 ס"מ במחבת שטוחה
קמח לציפוי
ביצה מדוללת במעט מים ומתובלת במלח פלפל כורכום לציפוי
אופן הכנה:
– מבשלים את תפוחי האדמה שלמים לא מקולפים במים רותחים מומלחים עד ריכוך מוחלט.
מצננים, קולפים ומועכים לפירה חלק. בשלב הזה מצננים את הפירה בחוץ כדי שלא יהיה חם למילוי (חשוב לסגור את הקערה של הפירה כדי שלא יתקבל קרום יבש למעלה).

– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב ונמוך עם שמן זית עד ריכוך. מוסיפים מלח ומערבבים.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב והפרדה עם מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. חשוב לצרוב את הבשר ולא לבשל על אש נמוכה כי אז הוא מתבשל ומגיר נוזלים ולא נצרב כראוי.

–  מוסיפים את הצימוקים והצנוברים 
– מתבלים בפלפל שחור ובהרט וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות.
– קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לבשר, מערבבים דקה וטועמים שלא חסר תיבול. סוגרים את האש ובמידה ויש נוזלים מסננים אותם החוצה.
– מעבירים את הבשר למקרר לחצי שעה כדי שלא יהיה חם למילוי.
– מוסיפים לפירה תפוחי האדמה מלח, פלפל שחור, קמח וביצה ומערבבים היטב.
– יוצרים כדורים מהפירה בגודל כדור טניס ומשטחים על היד. ממלאים בבשר וסוגרים עם הפירה שמסביב לצורת פיתה קטנה ושמנמנה.

– טובלים כל קובה בקמח כך שתיווצר שכבת קמח עדינה ודקה מסביב.

– טובלים בביצה המדוללת במים ומתובלת
– מחממים שמן, בגובה 1 ס”מ, במחבת רחבה ומטגנים את הקובה מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה ומעט כריספיות. חשוב להפוך בזהירות עם תרווד כי הקובה רכה ולא מאוד יציבה בשלב הזה.
– מעבירים לנייר סופג ומגישים חם (אפשר לחמם כמה דקות בתנור אחרי הטיגון במידה והקובה התקררה).


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה