עוגיות סבתא

 

עוגיות סבתא 

50 עוגיות

לבצק

·         200גרם חמאה

רכה, חתוכה לקוביות

·         1כוס סוכר לבן

·         1שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

·         1ביצה L

·         1חלמון

·         5.2כוסות קמח לבן

·         1קורט מלח דק

·         1/2כפית אבקת אפייה

לקישוט

·         2 כפות סוכר לבן

אופן הכנה:

1.      בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.

2.      בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.

3.      עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.

4.      לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.

5.      לצפות תבנית עם נייר אפייה.

6.      לחלק את הבצק לשני חלקים.

7.      בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.

8.      לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.



הערות

·         אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.

·         אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.

·         בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות קטנטנות צבעוניות, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.

·         לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה