עוגת
שזיפים של פעם קרין גורן
מצרכים
תבנית עגולה 26
ס"מ
שזיפים
·
12שזיפים גדולים
·
1/4
כוס או 50גרם סוכר לבן
·
1כפית קינמון
טחון
·
2כפות מיץ
לימון
בצק
(תחתית ופירורים)
·
2 1/2
כוסות או 350גרם קמח לבן
·
1כפית אבקת
אפייה
·
200גרם חמאה קרה
·
3/4
כוס או 150גרם סוכר לבן
·
3חלמונים L
·
1/2כפית גרידת
לימון
·
4כפות מיץ
לימון
·
1/2
כוס או 50גרם אגוזי
מלך
קצף
חלבונים
·
3חלבונים L
·
3/4
כוס או 150גרם סוכר לבן
אופן
הכנה
1. מתחילים
בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים
את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד
להשריה, עד להרכבת העוגה.
2. מכינים
את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
3. במעבד
מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים
חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
4. מעבירים
כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ-
במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה
אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
5. מסננים
את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
6. אופים
30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור
ומשאירים אותו פועל.
7. מסיימים
את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות
בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס
סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
8. מורחים
את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את
הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
9. מחזירים
לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
10. מוציאים
מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית
ומגישים. שומרים במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה