יום רביעי, 21 באוקטובר 2020

פותחים את עונת האבוקדו – בגדול!

 

פותחים את עונת האבוקדו – בגדול!

אבוקדו ענק בבית האריזה לאבוקדו של "חקלאי גרנות"

בית האריזה לאבוקדו של "חקלאי גרנות" נמצא בימים אלה, זמן פתיחת עונת האבוקדו בישראל, בשיא הפעילות והעבודה. מידי יום מגיעים לבית האריזה מאות טונות של אבוקדו, הנקטפים מהמטעים של חקלאי גרנות ברחבי הארץ, ונשלחים לשווקים ולרשתות המזון.


 

מה רבה הייתה ההפתעה כשלפתע התגלגל לו על המסועים אבוקדו ענק, שהגיע מאחד ממטעי הקיבוצים. האבוקדו מיד נלקח לשקילה והתגלה שהוא שוקל לא פחות מ- 1.170 ק"ג, משקל של כ-4 אבוקדו בגודל בינוני!


 

לפי ספר השיאים של גינס, המשקל של האבוקדו הממוצע הוא 170 גרם. כיום המחזיקה בשיא גינס לאבוקדו הגדול בעולם היא משפחת פוקיני מהוואי, אשר מצאה אבוקדו במשקל של 2.5 ק"ג בעץ האבוקדו שבחצר הבית. בגרנות מסופקים ומאמינים שבהחלט ישנו סיכוי לשבירת שיא ישראלי באבוקדו.


 

ומה עושים עם אבוקדו במשקל כזה? בגרנות הכינו סלט גוואקמולי מפנק, ממנו נהנו כל עובדי בית האריזה.


 

 

יום ראשון, 18 באוקטובר 2020

יום הפסטה הבינלאומי עם תבליני מימון

 

יום הפסטה הבינלאומי עם תבליני מימון

חברת "תבליני מימון" מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי מתכון מנצח:  

מאפה פסטה כוסמין ותירס

תבליני מימון, חברת התבלינים המובילה והנמכרת ביותר בישראל, מגישה לרגל יום הפסטה הבינלאומי, מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון, קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור. המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן.



בתיאבון!

מצרכים (לכ- 4-6 מנות):

1 חבילת פסטה כוסמין מלא

3 קלחי תירס טריים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון

2 גבעולי טימין

3 כפות שמן זית

להגשה: פרמז'ן מגורד

 


אופן ההכנה:

 

1.      מחממים תנור ל-220 מעלות.

2.      מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.

3.      מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו, יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.

4.      מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.

5.      מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

6.      מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.