מצרכים
למתכון (15 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה)
·
כתף בקר - 2 ק"ג,
בשר צלי כתף מס` 5 (גוש אחד).
בצל - יחידה בינונית (125
גרם), חתוך גס.
בצל - 3 יחידה
בינונית - סה"כ (375 גרם), פרוסים לעיגולים דקים.
פטריות - 2 חבילה - סה"כ (420
גרם), טריות.
שום - 6 שן, פרוסות דק או כתושות.
שזיף מיובש - 10 יחידה - סה"כ (110
גרם), ללא הגלעין - פרוסים לאורך.
מים - 1½ כוס - סה"כ (360
מ"ל), רותחים (לפי הצורך).
מלח - 1/4 כפית
שטוחה, לפי הטעם.
כורכום - כפית שטוחה,
לפי הטעם.
15
מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
ציוד נדרש: סיר רחב וגדול.
אופן הכנת המתכון
צלי ברוטב מיוחד והרבה
בצל
1. בישול הבשר כגוש מתבצע בסיר
מלא במים עם הכורכום והבצל החתוך גס למשך כ- 3 שעות עד שיהיה ניתן לנעוץ סכין
בבשר ללא התנגדות. לאחר הבישול כגוש להשאיר במקרר ללילה שלם ולמחרת לפרוס
לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
2. הכנת הרוטב לבישול הבשר:
לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הפטריות, השום, השזיפים המיובשים ורוטב השזיפים-רימונים, לבשל כ- 5
דקות נוספות ולערבב.
3. לסדר את פרוסות הבשר בסיר מעל הרוטב, להוסיף את המים הרותחים (במידה וצריך
אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים) ולפזר את המלח, הפלפל השחור, הכורכום ואבקת
המרק.
4. באמצעות כף יש למזוג את כל הרוטב על הבשר, להביא לרתיחה כך שהרוטב יתחיל
לבעבע, להנמיך את האש לבינונית-קטנה ולבשל כ- 50 דקות עם מכסה. מומלץ מדי פעם
"להרטיב" את הבשר ברוטב במהלך הבישול.
5. בתיאבון (:
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד פירה או אורז לבן.
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה