קובה במיה

 

קובה במיה

המצרכים (להכנת 40 קובות)

מצרכים למרק

·         1/2 ק"ג במיה טרייה או קפואה (שקית 400 גר')

·         6  כפות שמן

·         2  בצל קטן, קצוץ דק

·         4  כפות רסק עגבניות

·          4 עגבניות מקולפות, מגוררות בפומפייה גסה

·         1  כפית מלח להוסיף לפי הטעם

·         1/2  כפית פלפל שחור גרוס

·         1/2  כפית פפריקה אדומה מתוקה

·          מיץ מלימון טרי שלם להוסיף לפי הטעם

·         4  כפות סוכר

·         3  כוסות מים חמים

מצרכים למילוי

·         1 ק"ג בשר בקר טחון 

·         3  בצל קטן קצוץ

·         3  כפיות שמן

·         1/2  כוס פטרוזיליה קצוצה

·          1/2 כפית מלח

·         1/2  כפית פלפל שחור

מצרכים למעטפת

·          2 כוס סולת

·         350  גר' חזה עוף טחון

·         2  כפיות שטוחה מלח

·         2  כפית שמן

·         2/3  כוס מים פושרים

 

 

 

הוראות ההכנה

1.  מכינים את הבמיה לבישול: שוטפים אותה ומייבשים היטב על מגבת. מסירים בעדינות את קצה העוקץ ומקפידים לא לפגוע בירק , אם משתמשים בבמיה קפואה להפשיר לפני ההכנה.

2.  מכינים את המרק: יוצקים שמן לסיר רחב או סוטאז' ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהיא נצרבת קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המגוררות, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ,הפפריקה, מיץ הלימון והסוכר ומערבבים. יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.

3.  מרכיבים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

4.  מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים את הסולת, העוף הטחון ,המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ודלילה מעט. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך 20 דקות עד שהמים נספגים ונוצר בצק רך וגרגירי.

5.  מרכיבים את הקובות בידיים רטובות: קורצים מתערובת הסולת כדור בגודל כדור פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים במגש מכוסה ניילון כדי שהקובות לא ידבקו. כך ממשיכים עם כל תערובת הסולתמומלץ להניח את המגש עם הקובות שיקפאו במקפיא למשך מס' שעות.

6.  אפשר להכין כמות גדולה יותר של קובות לאחסן אותם במקפיא לפעמים הבאות.

7.  מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות את כדורי הקובה לסיר המרק ( גם אם יצאו מהפריזר). כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה, עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מרתיחים ומבשלים במשך כ-10 דקות על אש גדולה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ20 דק' נוספת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה