יום חמישי, 15 בדצמבר 2022

חלום טבעוני "משומשו" משיקה גבינה טבעונית חדשה בסגנון חלומי

 

פיתוח מהפכני וטעים במיוחד מבית היוצר של משומשו שישדרג לכם את הכריך והסלט • גבינת חלומי טבעונית, ללא חומרים משמרים, ללא לקטוז, בטעם משובח של חלומי, מצוינת לטיגון במחבת ונהדרת גם כשהיא קרה

מותג הגבינות הטבעוניות "משומשו" מקיבוץ גן-שמואל, מרחיב את מוצריו ומביא בשורה חדשה בתחום תחליפי החלב. לאחר שהשיק בהצלחה קו מוצרים בקטגוריית הגבינות הטבעוניות, אשר כולל צהובות טבעוניות, מלוחות טבעוניות, חמאה טבעונית וסדרת ממרחים טבעוניים בטעמים, משיק המותג  גבינה טבעונית בפיתוח חדשני: בסגנון חלומי. הגבינה הטבעונית החדשה טעימה להפליא, עשויה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעונית, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים, נהדרת כתוספת לכריך או לסרט - מטוגנת, צלויה או קרה.



החלומי הטבעונית של משומשו מכילה סידן וסיבים תזונתיים ברמה גבוהה. הגבינה תשווק באריזת נוחות של 250 גרם המכילה שתי פרוסות בעובי המתאים בדיוק לטיגון מושלם. מומלץ לטגן במחבת ולהגיש בסלט, כריכים וכתוספת נפלאה למנה עיקרית. לדברי מנהלי המותג, בכוונת החברה להשיק בקרוב מוצרים נוספים בקטגוריות חדשות, בהם תחליפי דגים ונקניקים.

לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, פיתוח ישראלי הצליח ליצור תחליף קולינארי לגבינה שאינו מכיל חלב או רכיבי חלב שונים. מדובר בגבינות הטבעוניות של "משומשו" אשר מכילות סידן וסיבים תזונתיים, שאינן מכילות כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים והן בעלות כשרות פרווה מהודרת. הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית, במיוחד עבור אלו שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב ומתקשים לספק לגופם את כמות הסידן היומית.

כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן: 17.90 – 19.90 ₪ לאריזת 250 גרם. 

להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.  



 

"חקלאי גרנות" תחל לשווק אבוקדו בשל מוכן לאכילה

 

גרנות, הנחשבת לחברת השיווק והייצוא של אבוקדו הגדולה בישראל, תחל לשווק לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים אבוקדו ומוכן לאכילה באריזה ייעודית • תמיר בושניצקי, מנכ"ל "חקלאי גרנות": "נשווק אבוקדו מוכן לאכילה לכל אורך העונה בזנים שונים וניתן מענה לביקוש הגובר לצריכת אבוקדו מיידי ביומיום"

לאחר שהפכה לספקית האבוקדו הגדולה ביותר בשוק המקומי, עם שיווק של מבחר זני אבוקדו לכל אורך העונה, מסמנת "חקלאי גרנות" את היעד הבא. חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, מעמיקה את פעילותה בתחום האבוקדו ומשיקה לראשונה אבוקדו בשל ומוכן לאכילה. האבוקדו הבשל של גרנות, המוכן לצריכה באופן מיידי מזמן הרכישה, ישווק באריזת קופסא מעוצבת, בה ייארזו 2-3 יחידות אבוקדו, על פי הזן והעונה. בשלב הראשון ישווק אבוקדו מזן אטינגר, הפותח את עונת האבוקדו בישראל, נחשב לזן מובחר וטעים האהוב ביותר על הישראלים. לאחר מכן ישווקו זני אבוקדו נוספים בהם פוארטה, ארדיט ועוד. בהמשך, ישווק אבוקדו מסוג האס, המוביל את הייצוא הישראלי של אבוקדו לחו"ל, גם הוא באריזה ייעודית מעוצבת.  



שיווק אבוקדו בשל ומוכן לאכילה מהווה יתרון עצום לצרכן. האבוקדו ניתן לאכילה מרגע הקנייה באופן מיידי וחוסך את זמן ההמתנה להבשלת האבוקדו בבית ואת תשומת הלב הנדרשת לצריכת האבוקדו בזמן, למניעת בזבוז של חומר הגלם והפסד כספי. לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, מגמות הבריאות, הצמחונות והטבעונות העולמיות, המצויות בעלייה, מגדילות את נתח השוק של קהלים הצורכים אבוקדו באופן יומיומי. "זיהינו צורך אקוטי אצל הצרכן הישראלי, לרכוש ולצרוך אבוקדו מוכן ובשל לאכילה ולכך אנו מבקשים לתת מענה". 


 

צריכת האבוקדו בעולם מצויה במגמת עלייה חדה. על פי מחקרים, האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E הנחשב לנוגד חמצון חשוב ביותר המגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.



חקלאי גרנות" הנה חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאיים, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות. גרנות מובילה בתעשיית האבוקדו הישראלית עם כ-40,000 טון פירות לעונה, 70% ממנו לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של גרנות הוא מהגדולים והמתקדמים בעולם. מדי שנה מחדשת החברה ומטמיעה טכנולוגיות מתקדמות ופורצות דרך, הן במערכות המיון והאריזה והן במערכות הניהול והבקרה.

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק.

 




יום שלישי, 13 בדצמבר 2022

טחינה "טורקיז" ואורי נבון מגישים לחנוכה: לביבות פנקייקס טחינה

 

יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה לרגל חנוכה, יחד עם השף אורי נבון, מתכון ללביבות פנקייקס משגעות, רכות ונימוחות, בשילוב טחינה גולמית איכותית,  שיהפכו את חגיגת חנוכה לטעימה ומענגת במיוחד.

חג חנוכה שמח!




מצרכים (לכ-6 יחידות):

1 וחצי כוסות קמח תופח

2 ביצים

2 כפות יוגורט יווני

3 כפות טחינה גולמית "טורקיז"

1 כוס חלב

3 כפות סוכר

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

להגישה: פירות יער מסוגים שונים



אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם כף סוכר אחת עד שהתערובת הופכת גבוהה ונפוחה.

בקערה מערבבים את כל שאר הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לתערובת את הביצים הקצופות ומערבבים בעדינות עד שהן נבלעות פנימה. מכסים את המסה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-10 דקות.

על מחבת פנקייקים שטוחה ככל שיש מניחים רינג עגול בקוטר של כ-10 ס"מ משומן היטב. מוזגים מהתערובת כמעט עד לסוף גובה הרינג ומטגנים על חום בינוני.

משחררים את הפנקייקס מהרינג ומניחים על צלחת הגשה.

מערבבים טחינה גולמית עם מעט סוכר ומוזגים מעל ערימת הפנקייקים. מקשטים עם פירות יער טריים ומגישים.




יום שני, 12 בדצמבר 2022

אדום, אצילי ומאוד מאוד בריא: הכירו את מלך הפירות - הרימון

 

יש לו כתר ייחודי המעניק לו מראה מלכותי, צי מעריצים הדוקים ומאות פנינים אדומות, וכשמוסיפים את סגולותיו הבריאותיות אין פלא למה הוא זוכה בתואר "מלך הפירות" אם אתם רוצים לעשות משהו טוב לעצמכם אולי כדאי להתחיל משילוב רימון בתזונה שלכם, אבל לא רק - אלא גם על עור הפנים שלכם.

שווה להישאר עד הסוף, הכנו לכם מתכון שיגרום לפנים שלכם לזרוח


                                                                                                

בואו נתחיל מהתחלה ונכיר את מלך הפירות מקרוב. לרימון נוגדי חמצון רבי עוצמה, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים. ביניהם כמובן הברזל המאפיין את הרימון. יחד עם נפלאות אלו יש ברימון חומרים צמחיים נוספים ולהם יכולת לשמור ואפילו לשפר את הבריאות שלנו מקצה לקצה.

שילוב רימון בתזונה שלכם יכול להפחית את הסיכון לחלות בהתקפי לב ושבץ מוחי! לאורך השנים נעשו מחקרים רבים על פרי הרימון ועל יכולתו לאזן ולטפל במגוון מנגנונים, ביניהם הפחתת רמות כולסטרול בדם, הפחתת חמצון וכך ירידה בכולסטרול ה״רע״, איזון לחץ דם ובריאות כלי הדם. כמו שברזל הופך לחלודה, כך מתנהגים גם שקיעת השומנים בדפנות העורקים שלנו ומתהליך זה עלולה להיווצר מחלת טרשת עורקים. לרימון יש יכולת לעכב את חמצון הכולסטרול ואת הפירוק של הכולסטרול המחומצן. בדיוק  על ידי מנגנון זה הרימון מסייע להפחתת סיכון להתקפי לב ושבץ מוחי.

פוחדים מעצירות ונמנעים מרימון? כדאי שנשבור את המיתוס הזה. לרימון חומר טבעי הנקרא – טאנינים. חומר זה נמצא גם ביין אדום ותפקידו לכווץ ולהרפות. עצירות יכולה להופיע אצל אנשים שצורכים את הטאנינים אך לא שותים מים כלל לאורך היום. חוסר שתייה בפני עצמה יכולה לגרום לעצירות, אך אם תקפידו לשתות לפחות 1.5-2 ליטר מים ביום, שתיית או אכילת רימון לא תגרום לעצירות, אלא בדיוק ההיפך. היא עשויה לסייע ולשפר פעילות מעיים. אם לא די בכך, דעו שהרימון עשיר בוויטמין C, ויטמין E, וויטמינים רבים מקבוצת B האחראים לספק לנו אנרגיה זמינה לאורך היום ואת מינרל האשלגן, החשוב לתפקוד תקין של הלב. לסיכום, זה לא באמת משנה איך נוח לכם לצרוך אותו- כמיץ רימון, כתוספת טעימה לגרנולה או כמסכת פנים טבעית, שילוב רימון באופן קבוע באורך החיים שלכם ישדרג לכם את הבריאות.

מסיכת רימון לעור קורן, ברוקחות טבעית

בזכות הטאנינים ועושר הוויטמינים שבו, מרכז הרימון סגולות ומתנות רבות, ביניהן הזרמת דם שיכולה לשפר את אלסטיות העור פלאים. המסיכה נהדרת גם לטיפול חיצוני בגרד וגירויי עור. אז ללא עיכובים נוספים, קבלו מתכון למסכת פנים עם מרכיבים בסיסיים שניתן למצוא בכל בית:

מה צריכים? כף קרם בסיס (עדיף שזה יהיה קרם ידיים נטרלי ולא מבושם), כף מיץ רימון (ניתן להיעזר בכותש שום לסחוט את המיץ בקלות מהגרעינים).

מה עושים? ערבבו את המרכיבים בקערה קטנה ומירחו בעזרת מברשת איפור נקייה (מומלץ להשתמש במברשת איפור אחת נקיה לגמרי לרוקחות טבעית באופן קבוע). מירחו על הפנים, הצוואר ועל בית החזה. במקביל מרחו על כל מסגרת השיער, כך תשפרו את חוזק השיער. השאירו את המסכה למשך 20-25 דקות. שטפו היטב במים חמימים. יכולה להופיע אדמומיות בעור, נהדר... סימן שזה עובד, שיפרנו את זרימת הדם בפנים.

 

הנה נטורופתית ND, מומחית לתזונה ורפואה טבעית, יועצת מקצועית של מותג המיצים הסחוטים הטבעיים "פרימור".


 

חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה בטעם מפתיע וממכר: חלוה עם אגוזי לוז

 

חברת "אחוה" משיקה חלוה חדשה בטעם מפתיע וממכר: חלוה עם אגוזי לוז

חלוה עם אגוזי לוז עשויה מ-50% שומשום ו-10% גרם אגוזי לוז, בטעם עשיר ונפלא של אגוזי לוז, המעניקים לחלוה צבע וארומה מיוחדים • החלוה מכילה 10% חלבון ל-100 גרם, מהווה מקור לסיבים תזונתיים ותימכר במגשית של 400 גרם ובמחיר משתלם

זה זמן הלוז! לאחר שכבשה את מדפי החלוה עם מבחר של מוצרי חלוה בטעמים וסוגים שונים, משיקה חברת אחוה, יצרנית החלוה והטחינה המובילה בישראל, מוצר חדש ומפתיע: חלוה עם אגוזי לוז! חלוה נפלאה בטעם עשיר של אגוזי לוז, נימוחה בפה, עשירה בסיבים תזונתיים ועם אחוז גבוה של חלבון – 10% ל-100 גרם. מקור הטעם העשיר של החלוה באגוזי הלוז ובשומשום האיכותי ממנו מופקת הטחינה הגולמית המשובחת של אחוה, המשמשת כרכיב מרכזי בכל מוצרי החלוה. החלוה החדשה מצטרפת לסדרת החלוה המצליחה של אחוה ותימכר ברשתות המזון במגשית ארוזה במשקל 400 גרם.


סדרת החלוה של "אחוה" נחשבת לנמכרת ביותר בישראל והיא מובילה את השוק שנים ארוכות. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, מדובר במהלך שהינו חלק מתוכנית החברה להשיק מוצרי חלוה בטעמים מיוחדים. "לצד צריכה גבוהה של מוצרי חלוה בטעמים קלאסיים הנשמרת לאורך שנים, אנו מזהים בקרב צרכנים פתיחות רבה לנסות מוצרי חלוה בטעמים חדשים ונרגשים לצרף טעם חדש בטעם אגוזי לוז, הנחשב לאחד האגוזים המשובחים והנפלאים בטעמם".

כשר פרווה בהשגחת בד"צ עדה חרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 12 – 14 ₪ לאריזת 400 גרם.

להשיג ברשתות השיווק המובחרות. 



 

"חקלאי גרנות" מגישה מתכון מפתיע למאכל האהוב: חומוס אבוקדו

 "חקלאי גרנות" מגישה מתכון מפתיע למאכל האהוב: חומוס אבוקדו

עונת האבוקדו בשיאה וזהו זמן טוב לחדש ולגוון את התפריט היומי ולשלב בו את הפרי האהוב. והפעם, גרסה מקורית עם אבוקדו למאכל הישראלי האהוב. "חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון והמתמחה בגידול אבוקדו, מגישה מתכון מפתיע וטעים של חומוס אבוקדו. שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב אישי או עם כל המשפחה. מתאים לצמחונים, וטבעונים וגם לאלה שלא. בתיאבון!



מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו מוכן של  "חקלאי גרנות"

350 גרם חומוס מבושל

2 כפיות מיץ לימון

1/4 כפית פלפל חריף

1/4 כוס כוסברה

2 כפיות שמן זית



אופן ההכנה:

1.      משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.

2.      טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם  2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים  אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.

3.      מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס.