קובה אורז מטוגנת

  

קובה אורז מטוגנת

 

מצרכים לעטיפה - 40 קובות גדולות

ארבע כוסות אורז  שטופים אחרי השריה של 10 דק' עם מלח

מים בטפטופ

חצי ק"ג חזה עוף – טחונות הייטב

1כפית בהרט

חצי כפית הל

1 כף מלח גס

חצי כפית ופלפל שחור

מצרכים למילוי

1 בצלים גדול קצוצים בפומפיה לסחוט

ארבע כפות שמן

1 ק"ג בשר טחון

1 כף  תבלין בהרט

1 כפית הל

מלח ופלפל

הכנת המעטפת

מעבירים לקערה גדולה

מוסיפים את האורז השטוף והמסונן לקערה את חזה העוף הטחון, והתבלינים

מערבבים היטב תוך כדי הוספת מים בטיפטופ עד שהעיסה נהיית דביקה

בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי

מגרדים את הבצל בפומפיה וסוחטים

מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצרים 40 כדורים  לא גדולים מידי

הכנת הקובות

עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כדור מהמלית של הבשר

מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם ניילון כדי שלא יידבק

מכניסים לפריזר עד לפני יום ההגשה

בישול

מכינים מרק עוף מ 3 כוסות מרתיחים

מכניסים את הקובות לבישול  20 דק' על אש גבוהה , 15 דק' על אש קטנה

כאשר האורז תופח והן צפות להוציא , לסנן  ולייבש אותן

טיגון

מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה