חומוסגאווקומולי
לרגל יום החומוס הבינלאומי, אשר חל מידי
שנה ב-13 במאי, מגישה חברת "חקלאי גרנות", המשווקת המובילה בישראל
של אבוקדו גרנות ופירות וירקות טריים, מתכון למנה מיוחדת וטעימה: חומוס עם אבוקדו
- "גוואקחומוס" - שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר
כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב טבעוני וגם לכאלה שלו.
יום חומוס שמח!
מצרכים
(לכ-4 מנות ראשונות):
1 אבוקדו
בשל מסוג "אבוקדו גרנות"
350
גרם חומוס מבושל
2
כפיות מיץ לימון
1/4 כפית
פלפל חריף
1/4
כוס כוסברה
2
כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
1. משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת
החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.
2. טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם 2 כפיות
מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית
פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.
3. מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית
וכמה גרגרי חומוס.