סמבוסק במילוי גבינות בצל ותרד

 

סמבוסק במילוי גבינות בצל ותרד

 

המרכיבים (לכ-22 סמבוסקים)

 לבצק:

500 גרם  קמח לבן

1/2  כוס שמן קנולה

1/2   כפית מלח

   כוס וחצי מים

1 קוביה 25 גר' שמרים שמרית +2 כפות חלב + סוכר

 למלית:

250  גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת דק

150 גרם גבינת פרמזן/ קשקבל מגורדת

800 גר חבילה תרד מדליונים קפוא קצוץ מופשר וסחוט

3 ביצה

2 בצל קצוץ מטוגן

 לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום/קצח

אופן ההכנה

 המלית: מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה. שומרים במקרר.

1.    הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה שמן, שמרים מומסים בחלב וסוכר ,. מוסיפים קמח, ומים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ -10-12 דק' ,את המלח להוסיף אחרי כ 5 דק' לישה.

2.    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להתפחה למשך שעה.

חשוב לתת לבצק לנוח לפני המילוי כדי שהוא יהיה נוח יותר לעבודה.

3.    מחממים תנור ל-170 מעלות.

4.    מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-20-25 כדורים ומכסים במגבת מטבח, כדי שלא יתייבשו.

5.    מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.

6.    מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים היטב תוך כדי צביטה וקיפול .

7.    מברישים בביצה טרופה ומיד לאחר מכן מפזרים  שומשום/קצח.

8.    מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

9.    אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

במידה ולא מגישים מידית , מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר רק ביום האפייה. אפשר להקפיא עד חודש.

להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות

 

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה