סמבוסק במילוי גבינות בצל ותרד
המרכיבים
(לכ-22 סמבוסקים)
לבצק:
500 גרם קמח
לבן
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כפית
מלח
כוס וחצי מים
1 קוביה
25 גר' שמרים שמרית +2 כפות חלב + סוכר
למלית:
250 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת דק
150 גרם
גבינת פרמזן/ קשקבל מגורדת
800 גר חבילה
תרד מדליונים קפוא קצוץ מופשר וסחוט
3 ביצה
2 בצל
קצוץ מטוגן
לציפוי:
1 ביצה
טרופה
שומשום/קצח
אופן
ההכנה
המלית: מערבבים
את כל החומרים היטב לתערובת אחידה. שומרים במקרר.
1. הבצק: מערבלים
במיקסר עם וו גיטרה שמן, שמרים מומסים בחלב וסוכר ,. מוסיפים קמח, ומים ומערבלים
עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ -10-12 דק' ,את המלח להוסיף אחרי כ 5 דק' לישה.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להתפחה למשך
שעה.
חשוב
לתת לבצק לנוח לפני המילוי כדי שהוא יהיה נוח יותר לעבודה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מעצבים ואופים: מחלקים
את הבצק ל-20-25 כדורים ומכסים במגבת מטבח, כדי שלא יתייבשו.
5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
6. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים
לשניים. מהדקים את השוליים היטב תוך כדי צביטה וקיפול .
7. מברישים בביצה טרופה ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום/קצח.
8. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
9. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
במידה
ולא מגישים מידית , מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר רק ביום האפייה.
אפשר להקפיא עד חודש.
להגשה,
מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה