עוגת גזר בריאותית ב-5 דקות

 

עוגת גזר בריאותית ב-5 דקות

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מצרכים:
2
ביצים L
1/2
כוס (120 גרם) סוכר חום
4
כפות חלב (או מים לעוגה פרווה)
1/2
כוס (125 מ"ל) שמן
1/2
כוס (70 גרם) קמח לבן
1/2
כוס (70 גרם) קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה
1
כפית קינמון
קורט מלח
1/2
כפית תמצית וניל
3
גזרים בינונים מגוררים בפומפיה

אופציה:
1/2
כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1.     מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2.     בקערה שמים יחד ביצים, סוכר חום, חלב ושמן וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה. אין צורך להקציף.

3.     מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קינמון, מלח ווניל ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ.

4.     מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים פנימה עד שהתערובת אחידה. בשלב זה, אם רוצים, ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים.

5.     מעבירים את התערובת לתבנית , ואופים במשך 30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

6.     מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

הערות, הארות ותוספות:

o        ניתן להוסיף טעמים נוספים לעוגה – ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ואפילו מעט פלפל שחור. נסו ותראו מה הכי טעים לכם.

o        אני אוהבת לאכול את העוגה כשהיא חמימה מעט ולא ישר מהמקרר.

o        שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד שבוע.

o        אפשר להקפיא את העוגה עד חודש.

o        אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים, ואפשר כמובן גם להכין ללא אגוזים בכלל.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה