אורז פרסי – טהדיג

 

אורז פרסי – טהדיג

המצרכים (6 מנות):

·         2 כוסות אורז פרסי שטוף

·         4-5 כוסות מים

·         שמן לטיגון

·         2 כפיות שטוחות של מלח גס

·         2-3 תפוחי אדמה קלופים (תלוי בגודל הסיר), חתוכים לפרוסות בעובי קצת פחות מס"מ

·         רבע כפית גרגרי כוסברה (לא טחונים) (לא חובה)

·         רבע כפית גרגרי כמון (לא טחונים) (לא חובה)

·         קורט כורכום

·         בצל בינוני קלוף ופרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1שופכים את המים לתוך סיר גדול. מוסיפים כשתי כפות שמן ו-3-4 כפיות מלח, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

2מוסיפים את האורז ומבשלים 5-7 דקות, עד שהוא רק חצי עשוי (החלק הפנימי של האורז עדיין אמור להיות קצת קשה). מורידים מהאש ומסננים.

3מכסים את תחתית הסיר (אותו סיר, כן?) בשמן, משהו כמו 4-5 כפות, ומפזרים את הכוסברה, הכורכום והכמון.

4על התבלינים מסדרים את הבצל ופרוסות תפוחי האדמה, כך שיכסו את כל התחתית של הסיר. אם רוצים, אפשר להדק תפוחי אדמה גם לדפנות.

5מוסיפים לסיר את האורז המסונן במספר שלבים בשכבות ,שכל פעם ממליחים ומוסיפים טפטוף של שמן זית בסיום מוסיפים מעט מים (פחות מחצי כוס) עושים מס' חורים באורז עד התחתית כמו ארובות, מכסים את האורז עם מגבת ומעליה את מכסה הסיר

ומבשלים על להבה גבוהה 5-6 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה (על פלטת שבת – כשעתיים).

6הופכים את תכולת הסיר על מגש, ומגישים.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה