קיש גבינות בהחלט מיוחד

 קיש גבינות בהחלט מיוחד

 החומרים

 לבצק

 2  כוסות קמח

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

כפית מלח

ביצה

טיפה מים קרים לפי הצורך 

למילוי:

 מיכל שמנת מתוקה

 3 ביצים

 כף קמח

מלח פלפל

½  כוס עגבניות מיובשות קצוצות

200  גרם של גבינות עזים לפי טעמכם כמו פרומעז קממבר ברי  ניתן לשלב

לקישוט:

ענף יפה של עגבניות שרי  

אופן ההכנה 

שלב א –  בצק לקיש

במעבד מזון מערבבים קמח, מלח וחמאה בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורים. מוספים את הביצה הטרופה עד שמקבלים כדור בצק אחיד.. אם יש עדיין תערובת פירורית ניתן להוסיף כף מים עד שהבצק מתגבש. משטחים לפיתה גדולה עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.  אחר כך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ולגודל של כ-40 ס"מ. הבצק מספיק לתבנית פאי 26". שמים בתבנית ומהדקים תחתית וצדדים. דוקרים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל20 דקות.  לסיום מחממים תנור ל180 ואופים את הבצק 10-15 דקות בלבד שיתחיל להזהיב. מקררים.  

שלב ב –  מילוי + אפיה

  מחממים תנור ל-180.טורפים ביצים עם שמנת, מוספים קמח לקבלת תערובת אחידה בלי גושים. מוסיפים מלח ופלפל. מסדרים בתבנית עם הבצק – גבינות, עגבניות קצוצות, ומעל שופכים את התערובת.

לקישוט- מושחים ענף יפה של עגבניות שרי בשמן זית ומניחים מעל התערובת במרכז התבנית. אופים כ-35 דקות עד שהתערובת מזהיבה.  

בהצלחה ובתאבון !   


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה